Søndag med Landmad

Posted: 22. marts 2015 in ... living lab, ... mad, ... mig, ...løst og fast
Tags: , ,
Lækker grydebrød bagt af hvedemel og havregryn fra Landmad.

Lækker grydebrød bagt af hvedemel og havregryn fra Landmad.

Med min tilsendte startpakke fra Landmad, har jeg de fleste ingredienser til en rigtig dejlig søndags-morgen-brunch, og jeg beslutter mig for at lave en speciel Landmads variant af verdens bedste brød – et grydebrød, der er langtidshævet og bagt i støbejernsgryde.

Landmad Grydebrød

Ingredienser:
1 lille klump gær (ca. 10 g)
1 dl Landmad havregryn af sorthavre, og 2 dl vand ,koges til havregrød i mikroovn
7 dl vand
ca. 1 spsk. salt
ca. 1 kg hvedemel fra Birkedommergård

Rør gær og salt ud i vandet. Tilsæt den kogte lidt afkølede havregrød, og derefter melet – hold lidt tilbage. Rør dejen sammen og lad den hæve overdækket i skålen i mindst 12 timer ved stuetemperatur. Form dejen til en løs kugle på et meldrysset bord, og lad den hæve yderligere 1½ -2 timer i en meldrysset skål. Tænd ovnen på 250° og anbring støbejernsgryden med låg i ovnen. Lad den stå mindst 30 min til den er glohed. Drys mel i bunden og lemp dejen over i gryden. Læg låg på og bag i 45 min. Tag derefter låget af og bag brødet yderligere i 15 min., eller til skorpen er smuk mørk gylden. Tag brødet ud af ovnen, og vip det ud af gryden – lad det køle lidt på en rist, inden det serveres på det lækre morgenbord.

Velbekomme – bestemt arbejdet vær!

Den lækre startpakke fra Landmad - mel, havergryn, knækbrød, marmelade, honning, æblemost og kryddersalt!

Den lækre startpakke fra Landmad – mel, havergryn, knækbrød, marmelade, honning, æblemost og kryddersalt!

Kommentarer
  1. […] De lækre, sprøde knækbrød – er spist sammen med det meste af den søde æblekompot (min favorit). Den friske æblemost er helt væk – blev serveret til søndagsbrunchen. Det halve af hvedemelet er også væk – det blev nemlig brugt i mit-speciel-Landmad-grydebrød – få opskriften her: Søndag med Landmad […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s