Palme – er det noget man spiser??

palmekål 1

Første gang jeg stiftede bekendtskab med en palmekål, så vidste jeg slet ikke, hvad det var for en fætter, jeg havde fået øje på den i det lokale supermarkeds grøntafdeling. Med de lange, smalle, mørke, blågrønne blade lignede den ganske rigtig toppen af en palme.

Nu har jeg researchet lidt på palmekål, og også prøvet at spise dem – ret lækkert!!

Palmekål er forholdsvis ny i det danske køkken. Den stammer oprindelig fra Italien og er meget populær i specielt Toscana-området, hvor de spiser den med fornøjelse, og bruger den i blandt andet supper.

I smag og konsistens minder palmekål om en mellemting mellem grønkål og spinat – sprængfyldt med fibre og antioxidanter. Grønt er godt for øjet, og de grønne blade er fyldt med vitaminer og mineraler

Prøv at tilbered den på samme måde, som du tilbereder spinat – skær bladene i strimler og steg dem hårdt i olivenolie sammen med hvidløg, skalotteløg og evt. små tomater. Palmekål er også god i wokretter.

Jeg kan varm anbefale palmekål, og kan du ikke finde den palmekål i dit lokale supermarked, så forsøg hos en lokal gårdbutik eller grønthandler. Andre ideer til anvendelse har jeg efterfølgende fundet stribevis af på nettet.

God fornøjelse og velbekomme!!palmekål 2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑