Rabarber rosiner – har du hørt magen???

Jeg kender en fantastisk pige – hun gør det som museumsinspektør og souschef hos Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup. Og jeg har aldrig mødt en person, der formår i den grad at gøre alt historisk interessant og spændende lige fra Renæssancen til rabarber!!

Så da Bettina delte opskriften på rabarber rosiner – som i øvrigt er fra en dansk kogebog fra 1910 – ja, så blev jeg simpelthen nød til at prøve det…!

foto 1

Waaaaw – de er bare f*****g gode – og blandet med mine hjemmesaltede mandler, den helt perfekte snack til et glas kølig og perlende champagne!

Jeg vil gerne dele den gode oplevelse, og er sikker på at rabarber rosiner er lige så gode på din morgenhavregryn, eller i din hjemmelavede mysli – så her er opskriften:

1 kg rabarber vaskes, flækkes og skæres i små tern. Lægges herefter i en sukkerlage af 400 gram sukker og 2 dl vand. Her skal de hygge sig i ca.24 timer, hvorefter de tages op af saften og tørres i ovnen ved svag varme i nogle timer. Jeg lod dem simpelthen blive i ovnen, efter jeg havde slukket, indtil den var helt kold, og rosinerne også var afkølede.

Indrømmet – jeg var lidt skeptisk, så jeg startede med en halv portion, men du kan roligt lægge hårdt ud med en hel portion – de er fantastiske 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑