Facebookjunkie….???

29-04-2014 22-32-36Jeg har lige være i biografen, og der kom jeg til at sidde ved en ægte Facebookjunkie – hold nu op – jeg tror, hun tjekkede Facebook på mobilen mindst 10 gange i løbet af filmen – brand irriterende – og det fik mig endnu en gang til at reflektere over brugen af Facebook – både min egen og andres. Et emne jeg tidligere har reflekteret en del over, og for et par uger siden også skrev et lille indlæg om, som så egentlig var forblevet en kladde. Således inspireret har jeg fundet mine notater frem – og her kommer refleksionerne så.

Inspirationen er en TEMA-udsendelse om Facebookjunkier, som DR2 sendte for et par uger siden – ret spændende udsendelse må jeg sig… måske også fordi den tog fat i et emne, jeg har spekuleret en del på i den seneste periode. Gik du glip af udsendelsen – så se den her.

En af deltagerne i udsendelsen er Stine Wendeberg, der er forfatter, foredragsholder, m.m., og som i udsendelsen fortæller om sit brug af de sociale medier. I virkeligheden sagde hun ret præcis det samme som jeg ville sige, hvis jeg blev spurgt om mit forbrug af sociale medier – bortset fra at jeg nok ville nævne et par platforme mere, som jeg jævnlig bruger. En af de ting Stine sagde var, at hun er ved at være ret træt af Facebook, men at hun ikke kunne undvære platformen arbejdsmæssigt.
Kors, hvor kan jeg tilslutte mig – jeg er bare ved at være rigtig træt af Facebook.

Jeg er ved at have fået nok af, at Facebook har ændret algoritmer, så jeg i stedet for, at få opdateringer fra de sider, jeg selv har valgt at følge, får alle mulige sponsoreret opdateringer. Jeg er træt af, at Facebook tilsyneladende har sat mig i målgruppen tæt-på-stress-ramt – jeg får simpelthen så mange opslag med diverse stresshåndteringsforløb, coaching, mentorforløb, lær-at-håndtere dit arbejdsliv, dit privatliv, dit sexliv, og jeg skal komme efter dig!! Og jeg kan ikke forstå, at Facebook stadig bugner af opdateringer, der er ligegyldige, eller kalder på en reaktion, der kræver mere end en Facebook-kommentar. Så er jeg også træt af, at Facebook i stigende grad bruges til at promovere politiske budskaber.

Endelig er jeg vildt irriteret på alle Facebook-kiggerne, der bare sidder og lurer på vi andre uden nogensinde at dele noget selv med os.

Nu tænker du nok – ”jamen så skrid da” – eller – ”den holder vist ikke, du er da 24/7-junkie”!! Min undskyldning – jeg bliver nød til at være helt opdateret i relation til nogle af de opgaver, jeg lige pt. løser – både med hensyn til funktionaliteten, og hvad der rør sig hos forbrugerne. Om jeg vil det eller ej, der er stadig rigtig meget at hente i Facebook, og så har jeg gjort mig selv til en ”tester” – så jeg kommenter, deler, liker, osv., for at vise, hvordan det kan bruges, og man kan se, hvad der sker….!
Så nej, jeg er ikke Facebook-junkie – jeg er Facebook-livinglab 🙂 – og se nogle af mine forsøg her!

Åh ja – du kan også lige høre Facebook-junkie-musik 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑