Weekend i november

ImagexNissehuer, lokale fødevarer og kirkegang var nogle af weekendens stikord 😉

Begyndte med en almindelig lørdag i november – ja, endda en helt almindelig lørdag, der startede meget tidligt, for jeg blev ringet op kl. 04.50 af en meget træt søn, der sammen med en kammerat var faldet i søvn i natbussen på vej hjem fra byen, og var kørt et stoppested for langt. Nu lyder et stoppested for langt ikke af så meget, men ude på landet – der, hvor vi bor, er det ca. 10 km og en pæn strækning at tilbagelægge på gåben tidlig lørdag morgen i regnvejr. Så mig ud af sengen, og af sted med morgen-strit-hår og søvn-hævede-øjne – direkte dårlig ånde havde jeg måske ikke, for tandbørsen tog en hurtig tur rundt i munden, som den eneste møde-verden-foranstaltning – jeg regnede nemlig ikke med at skulle møde andre end de to, jeg skulle hente, og de ville sikkert ikke registrere særlig meget.

Det gjorde de heller ikke, og de var bestemt også et kønt syn, som de kom traskende i hinandens selskab hen af fortovet – fy og bi – en meget høj og en tilsvarende lav – iført lange nissehuer og blinkende lygter – ja, for de havde jo været inde og fejre julebryggen … og det fornægtede sig ikke – desværre var jeg ikke vågen nok til at snuppe et billede – det kunne ellers have været en investering!

Således tideligt startet på lørdagen og weekenden i det hele taget, kunne jeg efter en lille ekstra time under dynen, tage hul på dagen. Først skulle en kop morgenkaffe nydes i stilhed sammen med lørdagens morgen JP, dernæst skulle jeg gøre mig klar til at møde omverden – og det er et projekt….! Således klar til virkeligheden og et besøg på Fødevaremarkedet i Nordkraft – for at opleve stemningen, og hjembringe lækkerier til resten af weekenden.

Desværre kun en lille bid af Mads & Monopolet på vejen derind, men det har jeg rådet bod på – her på Mads & Monopolet!

IMG_0125

Fødevaremarked – stemning – det var der masser af – og mange spændende producenter, boder og produkter – mel, kager, kød og pølser, æblemost, ost, chokolade, øl og vin, kaffe, juledekorationer og meget andet…!

Således grebet af stemningen kunne jeg snuse rundt i timer – se, smage, dufte, røre, snakke – herligt og så inspirerende – åh, ja, jeg faldt da også for fristelsen og købte ind af lækkerierne.

IMG_0123

Tynget af indkøbsposer besluttede jeg mig for at opleve lidt mere af Nordkraft, for der bydes på så meget – som f.eks. Kunsthal Nord, hvor der lige havde været åbning af en ny udstilling af Henrik Have med en række grafiske værker – og jeg måtte også lige kikke indenfor i DGI Huset – et hav af muligheder – også, hvis man vil kravle til tops – waw, for en klatrevæg…!

IMG_0122IMG_0126

På vejen hjem tog jeg hul på juleglæderne i et par butikker, og fik sørme handlet den første gave – den første adventsgave….. så er vi i gang….! Dagens belønning-og-optankning blev et svært valg mellem Starbucks eller Joe and The Juice …. valget faldt på Joe’s Green Kiss – hvilket kys 🙂

Image

Dagens indkøb – udover adventsgaven – blev 2 dekorationer med husløg (en til kontoret og en til min mor), en pose økologisk glutenfri mel fra Falslevgård Mølle, håndplukkede nordjyske champignon og jordskokker fra St. Restrup, en dåse lakridsmandler og en dåse lakridstrøffel med hindbærpulver fra Aalborg Chokoladen, og en mormor rosinbrød fra Skovcafé i Hammerbakker.

foto

Og så skulle der selvfølgelig også handles til aftens menu, der stod på en fyldig landsuppe – nem og altid et hit.

Fyldig Landsuppe

Ingredienser (4 pers.):

2 store løg, 500 g champignon, 3 spsk. madolie, 500 g hakket oksekød, 2 dåser flåede hakkede tomater, ca. 1,5 liter grøntsags bouillon, 4 tsk. paprika, evt. lidt frisk chili, 250 g suppehorn, salt og peber, 1 peberfrugt, stor bundt persille

Hak løg fint og champignon groft. Varm olien godt op i en stor gryde og svits løgene til de er gyldne. Kom kødet i gryden og svits med til kødet har skiftet farve. Tilsæt champignon, tomater, bouillon, paprika og evt. chili. Bring i kog, rør rundt og lad retten småkoge under låg i 8 minutter. Kom suppehorn i gryden og lad retten koge yderligere 3 minutter. Smag til med salt og peber.

Snit peberfrugten i små tern, hak persillen groft og servér det til suppen – velbekomme!

Søndag gik det løs med en rigtig håndbold dag – tre sønner, tre kampe i tre forskellige byer – jeg ender som verdensmester i logistik….! Og som et lille ekstra krydderi, så skal den ene af sønnerne konfirmeres til foråret, så vi skal også have lidt kirkegang passet ind – også denne søndag, som var allehelgenssøndag. Det var en meget smuk oplevelse, for denne første søndag i november er det skik at mindes de døde ved at læse deres navne op og tænde et lys.

foto[1]

Stemningen var til refleksion…..og man kan godt miste noget kært udenom døden … skulle man tænde et lys og mindes…..???

Se flere billeder her instagram/evanautrup

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑