Lige nu har jeg det godt …

IMG_0115Faktisk er det ikke mig, jeg hentyder til – ikke at jeg ikke har det godt, jeg har det i grunden fantastisk – nej, det er i stedet titlen på en bog, jeg har læst – næsten – her i sommeren. Bogen er skrevet af Martin Østergaard, der er parterapeut, foredragsholder og forfatter – vist egentlig oprindelig journalist …. som så mange andre….!

Og hvordan er jeg så egentlig kommet i med sådan en bog…? Jo, det var egentlig fordi jeg tilfældigvis en aften halvvejs så Aftenshowet, hvor man havde to forfattere inde og anbefale bøger til ferielæsningen. Den ene af disse forfattere anbefalede denne bog – måske en vennetjeneste (ligesom når man liker på Facebook, sådan mest for at være en ven… ☺) – i alle tilfælde var han personlig ven med Martin Østergaard. Bogen blev introduceret, som en åben og ærlig beretning om hverdagens tanker i dagbogsform over et år. Formålet skulle være at vende alle de negative tanker til positive simpelthen ved at skrive de negative tanker ned.

”’Cool – ham Martin har jeg da oplevet og hørt til et foredrag i Danish Crowns kantine tilbage i 2009, og han var da ret kølig og underholdende”, ”har han da ikke total styr på sit følelsesmæssige liv??”, tænkte jeg.

Således inspireret købte jeg bogen her til min sommerferielæsning, som et alternativ til de sædvanlige blodige krimier – og lidt spændt på om man virkelig kan skrive negative tanker positive, har jeg kastet mig over bogen.

Nu er jeg kommet til 1. juni i bogen – den slutter med 2. august – og jeg er simpelthen gået død. Der er virkelig et kæmpe spring fra hårdtslående krimi til terapeutiske negative tanker, som på en eller anden måde går i ring og i ring. Jeg snyder, springer om og læser efterskrift, og her konkluderer den gode Martin også, at man ikke kan skrive sig helt ud af et sortsyn, men han skriver også ”At skrive alt dette var en måde at komme gennem mine følelser på. Jeg var nødt til at forstå, hvorfor jeg havde det, som jeg havde det. Jeg var nødt til at skrive det for at forstå det.”

Det giver meget god mening, og det rigtig gode ved bogen er også, at man kan tænke ”Godt så, når en tjekket parterapeut kan have så mange spekulationer, og indre dialoger – ham, der burde have værktøjskassen fuld med måder at komme videre på, måder at tæmme den indre stemme på – og alligevel kæmper han” ”Så er jeg sgu da meget ’normal’ – når hjernen (fornuften) og hjertet (følelserne) har deres evindelige skænderier i mit indre – om alt muligt – stort og småt, men mest det, der fylder….”! Måske skulle jeg i virkeligheden prøve at skrive disse dialoger ned, for at forstå, hvad det egentlig handler om….!

Jeg faldt over dette citat i bogen:

”Kan man leve et liv uden smerte?”
”Nej, men man kan bruge smerten kreativt, så den udvikler ens intelligens.”

Måske får jeg taget mig sammen til at læse de sidste 2 måneders tanker også – på et tidspunkt – lige nu vil jeg i stedes gøre ”Delhis smukkeste hænder” færdig, inden jeg igen kaster mig over den krimi, jeg skal anmelde for SAXO.dk!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑