Tour de WonderLife – 4. Etape – det sydfynske!

IMG_0110Fyn er fin – Sydfyn er helt fantastisk – som skabt til hyggetur i godt selskab. Man kunne sikkert med fordel tage turen på cykel eller i åben vogn – speciel hvis vejret er rigtig sommer-skøn-danmark-når-det-er-bedst fantastisk. Det var nu ikke det vi gjorde, og selv i helt almindelig bil var det virkelig skøn, med en masse indtryk.

Målet var Broholm Slot, der ligger utrolig idyllisk med park, herregårdssø, voldgrave og vandmølle. Ved slottet findes også museet “Kammerherre N.F.B. Sehesteds Oldtidssamling”, der er en 3-fløjede museumsbygning som er opført efter hans egne tegninger ved den sydlige voldgrav i 1878. Den rummer over 60.000 stykker flint fra Stenalderen, sirligt arrangeret efter type og tidsperiode på skråhylder fra gulv til loft.

IMG_0101

Broholm Slot er også kendt for at have givet navn til en sjælden dansk hunderace. Broholmeren, hvis aner går helt tilbage til slutningen af 1500-tallet. Det var kammerherre N.F.B. Sehested der fra 1850 til sin død fremavlede en stor, kraftig og muskuløs hund.

Broholm Slot kan også bryste sig af Broholm Æblet, også kaldet Broholm Rosenæble, der gror på engene og i parken i nærheden af hovedbygningen. Æblet stammer fra Broholm Slot, hvor dets modertræ stod i parken, og blev første gang lagt mærke til ved frugtudstillingen i København til Havedyrkningens Fremme i 1866.

Og endelig er Broholm kendt for at være rammen om DM i dressur, også kalde Broholm Horseshow.

IMG_0106

Omgivelserne var fantastiske og hele besøget vær – også en tur på eventyrstien, som førte os igennem den gamle engelsk inspirerede slotspark med kanaler og holme.

Klar til aftenens gourmetmiddag.

IMG_0104

IMG_0103

Gourmet middagen bestod af gravede rådyr med brændenælde, hjemmelavet rygeost og lilla kartoffelchips, efterfulgt af makrelmousse med forskellige tomater, agurk, frisk kørvel og timian. Hovedretten bestod af kalveculotte med forskelligt grønt, nye kartofler bagt i pergament med malt og smør, blomkålspure og glaserede rødbeder. Og til dessert basilikumis med friske hindbær og hindbærpure. Det var super lækkert, og kaffen nød vi efterfølgende ude ved voldgraven.

Fascinerende besøg i oldtidssamlingen – og selve bygningen gav inspiration til nyt byggeri – jeg ville elske at bo et sted med så smukt et lysindfald.

IMG_0112

Når man har besøgt Broholm, så skal man også besøge Lundeborg, der er en lille havneby mindre end 5 km fra Broholm, og er grundlagt som havneplads af Niels Frederik Bernhard Sehested til Broholm i håbet om at etablere en købstad præcis midtvejs mellem Nyborg og Svendborg. Efter at have været der, forstår man til fulde meningen med sangen;

Er du trist og har du sorg i sinde
så tag med mig ned til Lundeborg.
For det er det bedste sted på jorden
her jeg tror at verdens ende går.
Her er skov og strand, her er havn og vand,
her er fiskerpige, her er fiskermand.
Er du trist og har du sorg i sinde
så tag med mig ned til Lundeborg.

IMG_0105

Efter Lundeborg så smukke Svendborg, som er så utrolig stemningsfyldt og hyggelig.

IMG_0107

Denne tour sluttede med et besøg på Valdemar Slot på Tåsinge, og her kunne man nemt bruge lang tid. Jeg er ikke i tvivl – det bliver ikke sidste gang Touren går til Sydfyn.

IMG_0109

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑