Søndag – sol på terrassen, kaffe på kanden og søndags JP

IMG_2192Så bliver det ikke ret meget bedre, og en af ugens højdepunkter – at blive klogere alt imens man hygger sig.

Jeg hyggede mig vældig over en lille notits, om at det ældste barn i en børneflok ofte er det klogeste – ikke uenig…. smiler ….. og så alligevel!

I Indblik læste jeg en vældig interessant artikel om det kommende Folkemøde på Bornholm – under overskriften ”I år har vi fyldt helt op med bonruller”. Det er jo vild interessant, at det ikke er pølser, den lokale pølsemand løber tør for, men derimod kvitteringsblokke, fordi alle lobbyisterne skal have de penge refunderet, som de bruger på at fodre politikkerne. Artiklen fortæller også, hvorfor den gode Søren Gade har meldt afbud, som hovedtaler til Nuparks jubilæumsfest – han skal jo være vært, når Landbrug & Fødevarer inviterer til syvretters middag med dyre vine….!! Gad egentlig godt vide, hvor mange penge alle de deltagende organisationer og deres lobbyister bruger på ekstravagante middage, sejlture og andre arrangementer. Mon egentlig Folkemøde-konceptet er en nyfortolkning af demokrati eller…… og i så fald kunne det da være interessant, hvis det var placeret et sted, hvor det ville være muligt for de fleste at tage sig til….!

Karriere bød på en regulær bredside til danske kvinde – ”Den generelle kultur blandt unge danske kvinder er, at de køber den bedste MacBook, studerer kommunikation eller fransk litteratur, drikker caffe latte på en café dagen lang og ender med et kedeligt arbejde i det offentlige. De danske uddannelser er fyldt med kvinder, der aldrig bliver til noget”. De hårde ord kommer fra lektor på Copenhagen Business School Serden Ozcan, der mener at danske kvinder er dovne og passionsløse, når det kommer til at skabe nye virksomheder.

Åh, jeg ved nu ikke, om jeg helt kan genkende – er godt nok ikke i kategorien ”ung” længere (svært at indrømme, men det er vist sandt), har da også anskaffet mig en MacBook, elsker bestemt også cafeer og caffe latte – men dovn og passionsløs føler jeg mig bestemt ikke, og jeg er faktisk også selvstændig og iværksætter.

Med risiko for at komme til at lyde næsten gammel må jeg indrømme, at jeg gennem de senere år selv er stødt på flere unge danske kvinder med MacBook, café og caffe latte kultur i rygsækken, og at jeg syntes ikke, jeg oplever dem som dovne og uambitiøse – tværtimod – jeg har måske en gang imellem savnet en anelse ydmyghed, og forståelse for at tingene ikke bliver serveret på et sølvfad, selvom man har en høj uddannelse og en MacBook – og at erfaring for det meste kommer af hårdt slid. Og er det i virkeligheden ikke de egenskaber, den citere lektor efterspørger – kvinder der stormer frem uden synderlig hensyntagen til anden den dem selv??? Jeg tror ikke, jeg er helt så nervøs på de unge kvinders vegne – de skal nok komme frem på de vilkår, de selv vælger.

viva klummeKlummen i Viva var en fantastik refleksion over TILLID. Og hvem har ikke prøvet det – at have ubetinget tillid til en person, for så at opdage, at man blot er blevet svigtet.

Fra klummen: Dette er historien om vel nok ethvert velfærdssamfund, ethvert ægteskab eller forhold mellem hvem som helst, hvor mistilliden først er sivet ind som en tyk tåge, der spærrer udsigten og slører konturerne af det, der oprindeligt var. Det gør det svært at finde vej. Især svært at finde vej tilbage til udgangspunktet, hvor tilliden var i behold. Måske først og fremmest fordi tillid er en sart sag. Den kan ikke tåle meget. Svigter du min tillid, krøller jeg mig sammen som en mimose og kommer først ud om 100 år. Hvis overhovedet. Læs hele klummen fra Viva her viva klumme 090613.

Endelig nød jeg et flot ekstra indlæg om Smukfest 2013 – fantastisk, jeg glæder mig allerede til årets begivenhed. Udover at Smukfester er et super fedt arrangement, så er det også et klasse studie i fed markedsføring, og de evner at tage alle de moderne og sociale medier i bruge. De mangler måske lige at vise sig på LinkedIn, og det har de helt sikkert ikke set værdien i endnu. Det kan undre lidt, at det ikke udnyttes sammen med deres såkaldte ”legekammerater” – måske fordi de heller ikke helt har set lyset endnu. Læs mere om SMUKfest her i mit indlæg – Smukfest2013 – studie i markedsføring!

IMG_2194

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑